Katterna

Jag vart alldeles varm om hjärtat när jag igår fick se detta:Det var så härligt att se. Men självklart, strax efter kom den lilla bitchen fram i Putte och hon fräste bort lilla Suki, Saga fick vara kvar. Men iaf. För några dagar sen var det ingen chans att Suki skulle fått kommit så nära.
 

Här fräser Putte åt Suki att försvinna.

Så det har gått framåt. Det är så härligt att se. Saga har till och med tvättat lilla Suki. Denna bild tog jag på Saga och Suki idag:Har jag nämnt någon gång att Suki är en riktig busing? Gör det igen ifall ni skulle ha glömt bort. Stod och strök idag, och Suki försökte flera gånger attackera strykjärnet! Katten gillar att leva farligt. Det lilla trollet tror att allt man gör, är att busa med henne. Nog kan hon driva en halvt galen ibland. Tur för henne att hon är så otroligt söt :)

Det var allt för denna gång. Trevlig kväll!

Fototriss - Fel sak på fel plats

Så var det dags för ett nytt fototriss. Denna vecka är det Fel sak på fel plats som gäller. Till en början tyckte jag det verkade som ett svårt tema. Men det sluta på att jag fick problem att välja bilder till temat iaf :P Här kommer bilderna:


Ja inte är det väl vanligt att man ser en katt i ett terrarium? :P


Ett smådjurhus utomhus. Har varit där i över ett år. Mamma tog upp det hit
fast jag sa att hon inte skulle eftersom chillorna kissat på det så då ville jag
inte ha det längre. Men men, hon lyssna inte som vanligt så nu står det där
och skräpar. Eller vem vet, kanske har det kommit till användning av ett
litet djur :P


Ja va ska jag säga. En älg är inget iaf jag förväntar mig att
se genom fönstret :P
Lördag

Nu har jag uppdaterat bloggen dagligen sen den 16, och jag vill inte förstöra flytet så passar på att skriva ett litet inlägg. Är ledig nu i 3 dagar, riktigt skönt. Fast var uppe sent igår, till över 01.00. Har inte varit uppe så länge på jag vet inte hur länge. Börja att jag fick se att Sleepers gick på tv. Gillar den filmen. Vet inte hur många gånger jag sett den, borde tycka att jag tröttnat på den nu men det har jag inte gjort. Iaf den sluta in förren 00.00, tänkte att jag kommer i säng senast till 00.30 (hade inte fixat helt klart hos chinchillorna). Men sen börja min kusin Fredrik skriva till mig på msn och ville ha lite hjälp med photoshop. Snäll som jag är så hjälpte jag till i den mån jag kunde, och ja, jag kom inte i säng förren efter 01.00 :P.

Hade tänkt att jag bara skulle slappa och ta det lungt dessa tre dagar. Men så kommer mamma och säger att hon och Olle ska skjutsa upp Linda hit. Så nu måste jag istället börja städa så det är någorlunda fint till dem kommer (ja, mamma få dåligt samvete nu ;P).

Var in en sväng till Ludvika idag också. Var tvungen att köpa lite syrsor. Dem jag köpte på mässan har tagit slut nu. Tyvärr. Det är verkligen så mycket dyrare i djuraffär. 4 kr st kostar dem och jag köpte 20 = 80 kr. På mässan har jag för mig dem kostar 60 kr för ca 100 st. En liten skillnad. Tur att jag har ett gäng zoophobas kvar iaf, så jag slipper köpa det också. Men vill inte slänga in zoophobas till Bibbi och lämna dem obevakade, för dem gräver ner sig i torven. Då är det lättare att slänga in syrsor i stället. Dem håller sig iaf ovan jord :P Nog pratat om detta.

Nu tänker jag klaga lite på snön. Visst är det mysigt med snö. Men jag vill inte ha mer!! Men ändå kommer det mer. Det är redan mer än tillräckligt med snö. Blir bara svårare och svårare att köra ut från garaget. Bara en jäkla massa snöhögar man behöver hålla koll på. Det räcker nu.

Nu vet jag inte va mer jag kan skriva, men fick ihop en hel del iaf :P

Araisuki the Devil

Nån som vill ha en lite kattunge under nätter och tidiga morgnar? Araisuki må vara världens sötaste under dagarna, men mot morgon timmarna förvandlas hon till en lite djävul vars uppdrag är att väcka mig, och alla sätt är tillåtna. Det är inte allt för mysigt att vakna med tänder och klor in i fötterna på en. När man väl i vild panik lyckats få in dom under täcket kommer hon istället upp mot huvudet, spinnande högre än en trakor. Och börjar puffa så hårt på huvudet som en liten kattungkropp orkar. Sen bökar hon runt, in under täcket, över täcket, över allt på mig, från tå till huvud. Men jag ger inte upp, jag ligger envist kvar. Till sist när jag ändå är nära på att ge upp, så lämnar hon mig och jag kan få somna om. Men inte allt för länge, för till slut kommer hon igen och börjar om proceduren. 3 gånger denna morgon fick hon göra det innan jag gav upp. Första gången var ganska tidigt, men titta inte på klockan, men med tanke på att det var ganska mörkt i rummet så var det nog alltför tidigt. Andra gången var 08.30 och sista gång 9.30.

Hon har gett mig krigsskador också. Jag har rivsår på ben, armar, mage och rygg. Men dem flesta på magen verkar ha försvunnit tack och lov. Men det är väl bara en tidsfråga innan hon ristar in något nytt. En av hennes favorit verkar vara att klättra upp för byxbenet. Inte alltför roligt för mig. Just nu för tillfälllet springer hon omkring som hon skulle ha 10 vargar bakom sig. Putte och Saga ligger och tittar på säkert avstånd. Ja, va har jag gett mig in i? Som sagt hon var kullens vildaste.... Jag får väl medge också att hon trots allt har gett mig mycket skratt.

 
Klicka på bilderna för att få dem större.

Nä men dra mig baklänges. Suki har fått igång Putte! Springer Suki så springer Putte efter och vice versa! Jag hoppas iaf bara Putte busar med Suki och det inte är allvarligare. Men det verkar inte som det iaf, men jag får hålla utkik. Putte morrade eller fräste inte iaf.

Hoppet tänds

Ja för ett litet tag sen tändes hoppet att Putte och Saga trots allt så småningom kommer att acceptera lilla Suki. Alla 3(!) låg nämligen i min säng tillsammans när jag läste. Visserligen en bit ifrån varandra, men ändå. Inte någon lång stund, det dröjde inte länge förren Saga och Putte började fräsa. Men iaf, ett litet steg för mänskligheten men ett stort steg för Saga och Putte. Jag tog en bild, dock inte en bra bild. Är tagen med mobilen, och det var inte allt för lätt att ta så jag fick med alla, men det syns lite iaf om än knappt.
Sätter in en bild på Suki och Putte som är tagen strax efter den andra.

Savannah 1 år

För det är ingen vanlig dag för det är Savannahs födelsedag, hurra hurra hurra! Nu är lilla damen 1år. Så snart jag jag introducera henne med Hamilton. Det ska bli så spännande :D

En liten uppdatering hur det går med katterna. Jo, Putte och Saga fräser och morrar fortfarande. Men lilla Suki är en tuff brud och tar det hela med ro. Visst har hon respekt för Saga och Putte och undviker dem i den mån det går. Men det hindrar henne inte att springa runt och busa och ha roligt, så får gamlingarna ha tråkigt och fräsa och morra allt va dem har. Men förhoppningsvis så accepterar Saga och Putte lilla Suki snart :)

Araisuki hemma

 Ja nu har lilla Suki fått flyttat hem. För Saga och Putte är det inte så jätte populärt. Morrar och fräser åt lilla Suki. Men jag hade inte förväntat mig att dem skulle acceptera henne på en gång heller. Det kommer nog ta ett litet tag. Det har juh bara varit dem två, och så helt plötsligt kommer en till. Suki har mest hållit sig i mitt rum, jag la in mat och vatten och ena kattlådan in dit. I natt sov hon i sängen hos mig, Saga också. Fast tror inte Saga insåg att lilla Suki också låg i sängen. Suki låg på ena sidan och Saga på andra.  Sen på morgonen när Suki titta fram börja Saga morra. Nu idag har Suki vågat sig fram från mitt rum för att undersöka lägenheten mer. Hoppas verkligen det ska gå bra. Har juh fastnat så för lilla Suki. Men som sagt får ge det lite tid. Det blir en omställning för alla. Uppdatering kommer såsmåningom. Klicka på bildern för att se den lite större.

Fototriss - Triss

Jag tänkte följa mosters fortspår och gå med i Fototriss. Varje vecka på söndag kommer ett nytt tema och så ska man ta 3 kort på det temat. Denna veckas tema är Triss, och här kommer mina bilder.


Lyckades få med ett av djuren i temat :) Lilla Bibbi har tre oranga segmet på benen.


Nästa bild vart på 3 istappat som hänger alldeles utanför :)


Tre bitar har jag kvar av chokladen (men bara lugn jag har en oöppnad i kylskåpet:)).
Choklad är min stora last. Äter så gått som minst en halv om dagen och då får jag
verkligen tvinga mig att inte äta upp andra hälften också. Borde egentligen försöka
bli av med denna last. Om inte för hälsans skull så iaf för ekonomins skull.

Ja det var mina tre bilder för denna gång :). Väntar redan med spänning på nästa tema. Var lite kul att leta triss. Iaf hinner inte skriva mer nu. Ska till veterinären med kattungarna.

Singing Bee

Nu har jag varit en sväng till sthlm igen. Åkte i söndags. Passade då även på att hälsa på hos pappa, det var ett tag sen nu. Annars var jag bara hemma hos mamma. Hon var så generös att hon bjöd på farmors mat som jag bad om. För er som inte vet vad farmors mat är, så är det skinkstek med potatis, sås, inlagd gurka och sallad. Och varför den heter farmors mat (ja enligt mig iaf:P), är för att farmor brukade göra den rätten när vi kom på besök. Gott är det.

Sen på måndag, åkte jag och mamma iväg och slösade lite pengar (eller det var jag som slösade). Sen vart det pizza till lunch innan det bar av till Singing Bee. Vi var där 1 timme för tidigt. Så för att döda tid gick vi på auktion, och fikade. Jaja iaf, inspelningen av Singing Bee var iaf jätte rolig. Roligare än jag trodde att det skulle vara. Ja nu får jag inte berätta för mycket (som tex vem som vann ;)), vi fick nämligen skriva på att tystnadspapper om det :P. Men kul var det, mycket skratt vart det. Intressant och kul att se hur inspelningen går till också.

Men det tog lite längre tid än vi trodde. Var inte klart förren 19.00, och då skulle jag åka hem. Kände mig lite stressad och trött. Skulle juh upp dagen efter och jobba fm. Men mamma och Olle var jätte snälla och gulliga och följde med mig till Fagersta. Mamma körde min bil och Olle kom bakom med sin och under tiden sov jag :P. Var verkligen super super snällt av dem. Vet inte hur jag annars skulle ha orkat. Tack tack tack till dem! Hem kom jag vid 23.00 och då fixade jag bara iordning djuren och gick och la mig.

Ja det var väl det lilla jag hade att uppdatera om.
På återseende!

Nytt bloggutseende

Då har jag gjort om min blogg igen. Var inte nöjd... Som vanligt. Tycker jag borde vara van att det inte blir som jag vill, men det kommer jag nog aldrig bli. Det var heller inte meningen att den skulle bli så lik den gamla, men när den inte vart som jag ville, gav jag lite upp och gjorde det lite lättare för mig. Får se om jag vänjer mig vid denna (vande mig lite vid den gamla fast jag inte var nöjd), annars får jag ge mig ut i kampen igen.

Annars har jag faktiskt varit duktig och städat idag. Som alltid här hemma så behövdes det. Nu ska jag bara moppa golven så är jag helt färdig för denna gång. Så om någon vill komma och hälsa på, så passa på nu när jag äntligen har det städat hemma :P. Imorgon bär det av till Sthlm igen, och på måndag är det Singing Bee, det ska bli riktigt ul :)

Nu ska jag lägga mig framför tv:n ett tag, innan jag moppar golvet.

Utmanad

Så har moster varit framme och utmanat mig igen. Men kan väl anta denna utmaning, då den inte alls verkar lika jobbig som den förra :P Man ska ta den 6:e bilden i den 6:e mappen och ge en beskrivning till bilden..

Här kommer min bild:

En bild från en promenad i somras (närmare bestämt den 5 juni). Nå det var väl inte en så farlig bild va, moster? ;)

Ja så gällde det juh att skicka vidare utmaningen. Jag råkar juh vara så jäkla populär med en massa vänner (not). Så jag utmanar Sanna och alla andra som råkar (händer nog inte ofta) snubbla in här.

Ny medryttarhäst?

Fick ett sms tidigare idag från en från stallet där Caruso står. Hon hade hört att jag inte längre är medryttare på Caruso och undra om jag ville hjälpa henne med hennes häst. Fattar det som att hon ska skaffa en ny häst, ett fullblod på 6 år. Jag sa att jag var intresserad så hon ska höra av sig när hästen flyttat till stallet. Den som lever får se.

Idag har jag varit ledig. Men inte kunde jag sova i morse. Vaknade 7.30. Det är alltid kul att vakna så tidigt dagar då man är ledig. Inte har jag heller gjort något vettigt heller. Bara varit. Men det är skönt det också. Imorgon och fredag jobbar jag fm. På lördag ska jag försöka städa lite, sen på söndag blir det en tripp till Sthlm igen. Mamma fick ju biljetter till inspelningen av Singing Bee så den ska vi på, på måndag. Det ska bli kul.

Just det, lovade bättre bilder på Bibbi. Och eftersom jag vet hur mycket moster gillar henne så får lilla Bibbi avsluta detta inlägg:

Bibbi

Tänkte ta och presentera den nya familjemedlemen nu. Var på reptilmässan i lördags och hämtade hem en liten spindel som jag bokat. Denna gång vart det en annan art än vad Rosita var. Lite färggrannare om jag får säga det själv. En Brachypelma smithi eller en mexikansk rödknäad fågelspindel är det. Bibbi hette hon hos förra ägaren, först funderade jag på om jag skulle byta namn, men har faktiskt börjat fastna för Bibbi så hon får nog fortsätta heta det. Det var inte bara en spindel som jag köpte på mässan, passa även på att köpa ett gäng syrsor, zoophobas och även gräshoppor. Gräshopporna är faktiskt ganska fina, ena jäklar på att hoppa iaf. Gäller att ta det försiktigt när man öppnar burken med dem så dem inte smiter :P.En har lyckats en gång, men det gick iofs ganska lätt att fånga in den igen. Sen vart det lite tillbehör som plastväxter och värmemattor. Linda var med på denna mässa och hon tyckte jag skulle köpa en det ena en det andra. Hon sprang runt som en yr höna, det var knappt att man hängde med. Borde förstått det, det var samma sak när hon var med på norrköpingsmässan :P

Bättre bild kommer på Bibbi när jag får någon


Gräshopporna

Nu till något helt annat. Nu är jag utan medryttarhäst igen. Ägarens kusin vart av med sin häst så nu ska hon hjälpa till med Caruso. Tråkigt för mig, jag började verkligen gilla Caruso. Men sånt är livet antar jag. Nu blir jag bara ännu mer sugen på att skaffa egen häst, då slipper man iaf oroa sig för sådant här. Jag får väl vara glad för den lilla tid jag fick med Caruso. Nothing last forever...

RIP Lotta


Nu har min lilla älskade Lotta lämnat jordlivet. Den 29/1 somnade hon in, sent på kvällen. Märkte att hon skuttade lite konstigt när jag tog in henne och Chrille efter deras motionsrunda. Om hon har lyckats skada sig på något sätt. Över 4 år fick jag tillsammans med henne. Jag kommer sakna henne, och Chrille med nu när han blivit singel.

Rest In Peace lilla älskade Lotta

RSS 2.0