Snö, snö och åter snö


Här har det snöat, snöat och åter snöat, och jag har skottat, skottat och åter skottat. Det är bara synd att plogbilen inte har plogat, plogat och åter plogat. Det snöade så gått som hela lördagen, sen hade det kommit en massa under natten, och sen nästan hela söndagen (okej iaf hela fm). Men plogbilen kom inte förrän söndag em. Då var det riktigt mycket snö. Man tycker väl att utryckningsfordon lätt ska kunna ta sig fram, speciellt ambulans om dem måste ta ut båren. Men nej då tydligen inte. Visst förstår jag väl om dem tills viss del tycker det är onödigt att ploga innan det slutat snöat. Men tycker gott att dem kunnat ploga en gång på lördagen och en på söndagen. Då hade det inte varit lika mycket.

Lite angående förra inlägget. Det var Saga som vaknade först. Men hon kom inte långt. Precis utanför transportburen, sen ramla hon ihop. Hon hade väldigt svårt att gå. Benen lydde henne inte riktigt. Nu vet jag hur hon skulle se ut som full. Spydde gjorde hon två gånger (veterinären sa att det är normalt). Hon såg eländig ut, stackaren. Putte sov inne i transportburen nästan en timme längre än Saga. Men det var samma visa som när Saga vaknade. Inte lätt att gå när man fortfarande är drogad. Putte spydde däremot bara en gång. Putte verkar inte avskräckt från transportburen iaf, hon har legat därinne några gånger redan. Det är juh tur det, men ska ta ner transportburen så Jinka hinner vänja sig lite innan det är dags för henne att besöka farbror doktor.

Sätter in en bild på Saga och en på Putte. Med gröna öron :)

Tandläkar och veterinärbesök

Idag har jag nästan haft fullt upp hela dagen. Var i stallet på fm. Ingen ridning dock, Caruso har tappat en sko och är halt på det benet. Så det var bara att fixa i ordning allt som skulle fixas. Sen hem och hann för en gång skull att se Hem till gården. Det var länge sen. Ja jag följer hem till gården och jag gillar det programmet. Följer numera även Glamour. Jonas tycker att jag som ungdom inte ska titta på sånt skit ;P. Men iaf det var inte det jag egentligen skulle skriva om. Efter hem till gården åkte jag och mormor till affären innan jag skjutsa henne till tandläkaren för att laga en tand. Hon hade tid 13.40, och jag var lite stressad av det för 15.30 hade jag tid hos veterinären för katterna (bara vaccinering och id-märkning, så inget allvarligt om ni vart oroliga). Så senast 14.30 ville jag åka från tandläkaren så jag skulle hinna fixa i ordning med att få in katterna i transportburarna. Jag var tvungen att åka hemifrån 15 så jag skulle hinna till 15.30. Iaf, tror ni att mormor kom in till tandläkaren till 13.40? Nej det gjorde hon inte. Jag förstod det, man kommer aldrig in i tid till tandläkaren. Inte förrän vid 14.00 kom hon in. Jag vart jätte stressad. Så jag ringde mamma och klaga och skällde på henne. Min stackars mamma får stå ut med mycket. Men jag vet inte va jag skulle göra utan henne, tack för allt du trots allt gör för mig mamma. Hon fick mig lite lugnare. Mormor vart klar till 14.15, så jag fick iaf gott om tid.

Hos veterinären gick det bra. Hon trodde först Saga var Putte och att hon såg ut som en hane :P. Inget ovanligt alltså. Det tror väl dem flesta som ser dem för första gången. Eftersom dem skulle id-märkas så sövdes dem. Saga var först ut, hon gick självmant ut från transportburen (hon jamade heeela vägen till veterinären, kände mig jätte elak, så hon var väl glad att äntligen komma ut ) . Så fick hon sin spruta sen fick hon gå in igen (inte lika populärt att gå in som ut). Sen Putte hon ville inte riktigt gå ut från den trygga transportburen, så veterinären fick ta ut henne. Hon fräste lite precis när veterinären stack, sen rusa hon in i transportburen igen. Sen fick dem gå in i ett mörkt rum för att somna medans jag fick fylla i lite papper. När allt pappersskrivande var klart så gick veterinären först för att hämta Saga. Men när hon tog ut Saga från transportburen så hade lilla (hm, stora kanske) Saga inte somnat. Så då fick Putte vara först ut, för hon sov sött. Ett tecken på hur mycket större Saga är än Putte :P När Putte var klar hade Saga somnat och det var hennes tur….

Just nu för tillfället ligger båda och sover i transportburarna. Får se när dem vaknar, och vem som vaknar först. Är och tittar till dem med jämna mellanrum. Måste försäkra mig om att dem fortfarande andas.

Ja, just det. Nu har jag bokat kastrering för Jinka, så nu ska det allt bli av. Den 2 februari klockan 11.00 smäller det.

Nä nu ska jag titta till Saga och Putte ännu en gång…

Bloggen och städning

Som ni kanske märker så har jag gjort om utseendet på bloggen. Men jag vart inte alls nöjd, inte det minsta. Vart inte alls som jag hade tänkt mig, som jag ville att det skulle bli. Inte den minsta lilla uns. Halva dagen har gått åt att försöka få till det. Men det går inte. Jag vet knappt längre hur jag först villa ha det ens. Så för tillfället får detta duga. Tills jag återfå kämpar glöden igen.

Städa. Det var det jag hade tänkt planera att göra idag. Men tack vare bloggen så vart det uppskjutet. Men har börjat nu. Och till min stora förvåning så går det ganska snabbt när man väl sätter fart. Men jag har insett hur det är jag ska städa. Ta ett rum i taget, inte som jag gjorde innan, tog lite här och där. Då tar det ännu längre tid innan man ser skillnad. Koncentrerar man sig på ett rum i taget , så ser man skillnad ganska snabbt. Inte konstigt att jag tröttna fort när det tog så lång tid innan. Kämpar jag på nu och tar det värsta idag så kan jag bara ta dammsugning och moppa golvet imorgon.

Fick även lite skräp slängt idag. Bob är här, så jag tog med mig en påse skräp och Bob och gick till och slängde. Mycket roligare när man har någon med sig. Visserligen hade jag kunnat ta fler påsar utan Bob (har ganska mycket skräp), men det är inte alls lika roligt. Sen gick jag lite längre med Bob så både han och jag fick juh lite motion, och det skadar juh inte.

Jag vet lite mörka bilder, men jag märke för sent att jag hade fel inställningar.
Sen orkade jag inte försöka få Bob att stå till mera :P


Nä nu ska jag fortsätta kämpa på med städningen.

Araisuki

Jag tror jag har bestämt mig för ett namn nu till lilltjejen. Araisuki, vilket betyder wild och beloved. Det passar juh henne. Då kan man även kalla henne för bara Suki. Det blir nog bra. Det var Linda som kom på det. Sätter in en bild på lilltjejen så kan ni väl säga om ni tycker hon passar med namnet :)

Araisuki


Ja va har hänt annars då? Inte mycket faktiskt. Har bestämt mig nu för att gå med i facket och a-kassa. Bättre sent än aldrig. Har tänkt det länge men har aldrig kommit till skott med det. Men idag var jag in till kontoret och lämna ett papper som arbetsgivaren ska skriva på. Man måste juh ha jobbat ett x antal timmar under ett x antal veckor för att få vara med.

Kan väl berätta lite om djuren. Finns väl inte mycket att berätta egentligen. Dem mår alla bra. Aj har ömsat idag. Det har varit på gång ett tag nu, började nästan bli lite orolig. Men nu idag har han äntligen ömsat. Sun ömsade för inte så länge sen, så nu är dem båda fina i färgerna :). Förresten snart fyller Savannah 1 år (18 februari), så snart kommer jag kunna introducera henne och Hamilton. Det ska bli spännande :D. Jag tror nog det allt kommer bli ett spännande år iår...

Och sist men inte minst
Grattis Jonas på 26-årsdagen!
Natusan baby oil

Natusan baby oil är rena mirakel oljan. I flera månader har jag haft problem med mina ben. Dem har kliat och kliat så jag har kliat upp en massa blödande sår, och till slut var bena fulla med sårskorpor. Så jag har inte alls haft vackra ben. Men så en dag sa mamma att jag skulle prova natusan baby oil. jag får väl erkänna att jag var skeptisk till en början. Men sen jag börja med oljan så har inte mina ben kliat, och dem flesta sårskorpor har försvunnit, mina ben ser otroligt mycket bättre ut. Tyvärr har jag ingen för och efterbild, vilket iofs är bra för mina ben såg verkligen hemska ut :P

Sen håller jag på att försöka komma på bra namn till min nya katt. En hona är det och en riktigt vilding. Tuffast av dem alla. Så det skulle vara kul om namnet kopplade till det. Jag är inne på Yamaneko eller Toraneko båda ska betyda vildkatt på japanska. Men kan man döpa en katt till det? :P Är även inne på Reika som betyder lovley flower, Misaki som betyder beautiful blossom eller Suki som betyder beloved. Men då får jag inte den där kopplingen till hennes personlighet som jag vill ha. Har ni några förslag? Nåt som betyder vilkatt, eller bara vild/tuff? Bara hojta till. Bebisen ska juh ha namnet i flera år (förhoppningsvis iaf).

Nu ska jag istället sätta mig framför tv:n...


Jäkla fyrverkerier

Jaha, då var det år 2009. År 2008 hade kunnat slutat bättre tycker jag allt. Var i stallet och skulle ge mig ut på vad jag trodde skulle bli en trevlig ridtur. Jag skulle precis sitta upp när någon började smälla fyrverkerier. Caruso vart stressad. Eftersom det var halt ute så for jag i backen och Caruso var inte långt ifrån att trampa på mig. Får iaf vara glad att han inte stack eftersom jag tappa tyglarna ett tag. Ridturen fick iaf bli inställd. Jäkla fyrverkerier. Om nu folk tycker det är jävla kul att slösa en massa pengar på fyrverkerier varför kan man då inte vänta till tolvslaget? Måste dem förstöra hela dagen. Tack för det.

Putte var iaf lugnare detta år. Fast har för mig att det smällde mer förra året. Hon var gömd ett tag under badkaret. Men sen kallade jag på henne och hon kom faktiskt fram. Sen la hon sig brevid mig i sängen, fast det smällde. Det måste väl ändå betyda att hon litar på mig. Hon hoppade ner när fyrverkeriet avtagit. Somna gjorde jag inte förren någon gång efter 1.. Kul när man ska upp och jobba dagen efter. Men det gick.  Bara två 12 timmarsdagar sen är jag ledig i två dagar.

Nu ska jag ta och göra något annat istället.

RSS 2.0