Flyttdags

Det var ett tag sen jag skrev, och det har hänt lite sen dess. Jag ska nämligen flytta. Inte långt. Knappt 10 min härifrån. Mormor och morfar har funderingar på att sälja huset, så då vart det dags att se sig om efter något nytt. Den 1 Juli får jag flytta in i min nya lägenhet. En 3:a blir det även nu, dock är den något mindre än va jag bor nu. Men det blir bra. Har gått snabbt. Var väl förra veckan mormor och morfar sa att dem fundera på att sälja, så pang på så har jag nu en lägenhet. Eller ja kontraktet är inte påskrivet än, men dem skulle skicka det, så snart så. Ska faktiskt bli kul. Ser framemot det. Behöver verkligen en flyttstädning. Har så mycket skräp här hemma och kommer aldrig till skott att röja upp. Så nu får jag chansen, ska ta med mig så lite som möjligt till den nya lägenheten.

Idag har vi äntligen fint väder. Dem senaste dagarna har det bara regnat så det är skönt med lite fint väder för en gång skull. Har självklart varit ut till stallet idag. Red ut med Carin. Det gick bra. Vi tog det ganska lugnt. Men lite trav och galopp vart det allt. Nu kommer jag inte åka till stallet på hela helgen då jag jobbar. Men Carin tar väl hand om Sòley. Hon kommer få gå i skrittmaskin så lite motion kommer hon allt få.

Ja just det, Chrille och Iriz sitter ihop numera. Det gick bra att sätta ihop den. Lite små bråk i början, speciellt från Iriz sida men nu verkar det gå bra. Alla andra djuren mår även dem bara bra. Ovetande om att dem snart ska få flytta. Men det ska väl gå bra även för dem.

Nä nu ska jag lägga mig framför tv:n och slappa.

Fototriss - Baksidor

Häromdagen påpekade mamma så fint att det var ett tag sen jag bidrog med ett fototriss. Men jag har inte varit något inspirerad till det. Men när jag fick läsa om veckans tema Baksidor kom jag precis på va jag skulle ta kort på :). Ett tema vart det också, här kommer bilderna:


Soleys baksida


Baksidan av Soleys huvud


Och sist baksidan av Soleys ben :)

Tagen på bargärning

Nu är det lilla busföret tagen på bargärning! Nu har jag bevis på att hon öppnar dörrar. Vi kommer få en kall vinter nästa vinter. Rummet dit hon öppnar blir nämligen svinkallt på vintern, och om dörren är öppen blir det svinkallt inne i lägenheten. Först kunde hon bara öppna dörren från ena sidan, varför kunde hon inte fortsatt med det?


Först hoppar man på dörrhandtaget


Sen är det bara att putte lite på dörren


Så vips så är man inne

Utan bil

I morse var jag till verkstaden med min bil. Den har nämligen börjat låta konstigt när man svänger, så höll avgasröret på att ramlar av. Det visade sig iaf att en drivaxeln var helt slut, så bilen vart kvar där. Surt sa räven och gick vidare. Klarar mig inte utan bil. Kommer inte till stallet, så fick ringa till Carin (som äger stallet) och berätta vad som hänt. Det är tur i oturen att Soley står där hon står, för det gör inget om jag inte kommer någon dag. Jag kan lita på att Carin tar hand om henne lika bra som hennes egna. Hon ägde ju Soley från att hon var 5 månader tills nu när jag köpte henne 8 år gammal. Kan faktiskt inte varit ett lätt beslut att sälja henne. Iaf det är jobbigt utan bil när man har blivit van, ja och sen kommer det inte vara kul att få se räkningen. Men iaf så ringde dem från verkstaden i eftermiddags och han trodde dem skulle ha bilen klar imorgon, och det är ganska snabbt ändå hade ju inte bokat tid utan körde bara dit och fråga om dem kunda kolla på bilen. Får iaf hoppas den är klar imorgon så jag kan åka till stallet!

Till något helt annat. Härom dagen när jag gjorde klart för att gå och sova brukar jag alltid kolla så att terrariumen är ordentligt stängde. Och vad fick jag inte se om leopardgeckosex? Ja ni läste rätt, Aj och Sun parade dig! Spännande! Nu är det bara att vänta och hoppas på att hon lägger befruktade ägg nu också.

Envisa Soley

Idag har jag varit i stallet, självklart ;). Red ut på Soley. Hon testa en massa. Stannade och vägrade gå eller försökte vända. Till slut vart jag bara arg och sa till på skarpen. Då bättra hon sig, även om hon fortsatte att testa lite då och då. Hon är envis den damen, men jag är envisare ;). Vi fick iaf sällskap från en från grannstallet, Anna och hennes 5 åring. Trevligt att inte behöva rida själv. Tölten gick inte så bra. Det börja bra men Annas häst hade en jäkla snabb tölt så vi hamna på efterkälken så lilla Soley ville hinna ikapp och tappa helt takten. Så då fick det bli trav istället. Tölt hinner vi träna på någon annan gång :) En trevlig tur kort och gott. Imorgon ska jag till stallet redan till 9.00, ska rida ut med Carin (hon jag köpte Soley av)


Första turen

Idag var jag ute på en ridtur för första gången på Soley, eller ja sen jag köpte henne. Jag har juh ridit henne förut, men då var inte jag ägare. Det gick iaf bra, ramlade av bara en gång. Lilla Soley vart rädd för ett stort iophrullat svart sladdgrejsimojs. Så Soley hoppa åt ett håll och jag for åt ett annat håll. Men  jag kunde inte låte bli att skratta efteråt. För sekunden innan jag ramla tänkte jag "undra om jag ska försöka hålla mig kvar" och vips sa det så låg jag på backen. Fast det gick bra, fick bara några skrapsår på armarna. Hoppa upp igen och fortsätte. Längtar tills imorgon då jag ska till stallet igen :)

Imorse när jag satt vid datorn hör jag ett prasslande i köket. Trodde Suki lekte med en plastpåse. Fast kunde inte komma på att jag lämnat en påse framme. Brukar vara väldigt noga med att plocka undan dem då jag är så rädd att dem ska fastna och kvävas. Iaf så gick jag in till köket, och gissa va den där lilla gangsterkatten gjort. Hon har på nåt sätt kommit åt mitt torkypapper som hänger på vägen och rivit ner en jäkla massa papper på golvet. Nu har hon även lärt sig öppna dörren in till trappan åt båda hållen. Suck.. Va ska jag göra med henne?
Jag har det så skönt här

RSS 2.0