Provridning

Ja på lördag händer det något spännande måste jag säga. Ska nämligen ända till nykvarn och provrida en häst! Det är så spännande som det kan bli. Det är en islandsvalack född 97, kom till Sverige från Island 2004. Är skimmel och 5-gångare, men aldrig lagd i pass. Jag är nervös, spänd och förväntansfull.Ska bli så kul. Dessa dagar kommer säkert sega fram. Men lördag kommer komma, så småningom. Så håll nu tummarna på lördag :D

Fototriss - En stad eller ort

Ja denna veckas fototriss är att ta 3 bilder från en stad eller ort, sen låta andra gissa vilken. Ja, jag räkna upp några som kommer kunna gissa ut vilken denna ort är. Inte så svårt. Jag ger iaf lätta ledtrådar.


Ja denna bild är lite avslöjande. Så får man se min väldigt smutsiga bil också :)

Det var mina tre bilder för denna vecka. Vill ni se mer bidrag är det bara att gå in här

Tillökning

Ja nu har det blivit tillökning här hemma. En lite leopardgecko. Ända tills imorgon får han bo här. Ska nämligen transportera han till en i Sthlm. Snäll som jag är. Fin är han också, så för mig skulle han gärna få stanna här :D Så imorgon ska jag till Sthlm. För att göra synundersökning. Ända till Sthlm för det. Måste vara galen. Ja och för att transportera leoardgeckon. Men det åtog jag mig bara för att jag visste att jag skulle till Sthlm. För att göra synundersökning. Ja nog tjafsat om det. Nu ska jag se slutet på NCIS...

Fototriss - Spegelbilder

Dag för fototriss igen. Denna vecka är det spegelbilder som gäller. Här kommer mina bilder, även denna vecka är alla bilder tagna just för detta tema:


Först ut min chinchilla Hamilton


Sen min lilla tjockis Saga


Sist på  Suki som spanar in Saga.

Extreme homepage makeover

Ja nu har min hemsida fått en total renovering, den är inte helt klar än men snart så. Det är Jonas och hans kompis som gjort om den. Kompisen har gjort själv utseendet och Jonas som har kodat. Va kan jag säga? Jag är mer än nöjd. Hur skulle jag inte kunna vara det. Den är juh verkligen super fin :D. Ser proffsigare ut än innan, mer stilren. Färgerna är fina, texten, upplägget ja allt :D. Jag är så nöjd så! Jag gillar även att dem har skrivit "Spindlarna" det ger mig en anledning att skaffa flera :)

Ett stort TACK Jonas och hans kompis (som jag inte vet vad han heter :P)

Kattjäkel

Jag har haft Saga och Putte ganska länge nu. Men under den tiden har jag aldrig känt att jag behövt döpa ett inlägg till kattjäkel. Sen jag fick Suki kommer nu mitt andra inlägg med rubriken kattjäkel. Ena stunden spinner hon högt och ålar sig och vill gosa, och ens hjärta bara smälter och man blir så kär. Å andra sekunden hittar hon på ett jävulskap så man vet inte om man ska skratt eller gråta. Häromdagen välte hon hela papperskorgen, som så gått som var full. hade precis tömt dammsugarbehållaren, så allt jäkla damm flög ut. Så det var bara ställa sig och börja sopa undan allt igen..Denna bild tog jag bara för en liten stunde sen:


Suki tycker gammeltanten kan vakna och leka med henne istället. Men
Putte börja bara tvätta henne, så Suki tröttna och gick därifån :)

Suki nyfiken

Var ett tag sen jag skrev om hur det gick mellan katterna. Det är nog för att det gått så bra. Araisuki har blivit en i familjen nu. Både Saga och Putte brukar tvätta henne. Suki har inte alltid tyck det varit så roligt utan vill hellre busa. Med Putte går det bra. Dem två brukar busa ihop. Det är härligt att se dem. Saga däremot. När Suki försöker busa med henne fräser och morrar hon bara åt Suki. En riktig latmask den tjockisen.

Putte försöker hoppa över Suki och smit iväg.


Saga insåg att Suki gjorde sig beredd för att attackera henne. Så hon tog
sats och hoppade upp på bordet. Men Suki slängde sig för att försöka få
tag i henne. Tyvärr vart bilden inte den bästa. Men jag satt skrattade
när jag tryckte av, för det såg grymt roligt ut. Bilden säger inte allt, ni
skulle ha sett hela situationen.


Suki är så nyfiken av sig. Vore hon en hane skulle ett bra namn varit Nicke Nyfiken. Jag får tex inte tömma kattlådorna ifred. Hon sitter vid ingången och tittar medans jag är därinne och gräver ut deras kiss och bajs. Jätte intressant enligt henne, jätte irriterande enligt mig. Att titta på när jag duschar är också intressant, eller så sitter man och tittar ner i avloppet dit allt vatten forsar ner. Eller som hon gör nu. Försöker gräva under tagentbordet för att det måste juh finnas nåt intressant därunder. Spelar ingen roll om jag tar bort henne, hon är envis som synden och kommer snart tillbaka. Inte lätt att skriver eftersom tagentbordet förflyttar sig när hon är där och gräver. Nu leker hon även med min räkning. Bra för den var högre än jag trodde den skulle vara. Undra om telia godkänner "nej jag har inte betalar för katten åt upp räkningen"?. Nu försvann hon äntligen fårn skrivbordet. Kanske tröttna hon på att hon inte fick uppmärksamhet. Men hon kommer nog tillbaka. Såsmåningom. Inget vara förevigt.

Nu ska jag sätta mig framför tv och se på Grey's Anatomy, passar bra för nu kom Suki tillbaka till skrivbordet....

Fototriss - Färgkontraster

Dags för veckans fototriss, som denna vecka är färgkontraster. Tog ett tag, men nu har jag lyckats fixa tre bilder. För en gång skull är alla faktiskt fotade just för detta tema. Har inte hänt tidigare förut. Här kommer bilderna:


Första bilden fick bli på svartvita Araisuki


Andra bilden är en av alla tassar som finns på katternas klösträd :)


Sist ut är på mitt ena tigergosedjur :) Djurinspirerat triss denna vecka :P


Min önskan

En häst. Jag vill ha en häst. Det har jag velat sen jag visste att djuret hästen fanns. Nästan iaf. Så länge som jag kan minnas om inte annat. Men på sista tiden har min önskan blivit ännu starkare. Jag vet inte varför eller hur, men starkare. Kanske beror det på att jag ändå börjar närma mig min önskan. Om 5-6 mån ska jag kunna ha råd. Tror jag. Hoppas jag. Om jag lever snålt, och inte köper en massa onödigt, som choklad. Vill inte ens räkna ut hur mycket pengar jag har slösat på choklad de senaste månaderna, men nu är det slut med det. Bara det allra nödvändigaste skall jag köpa.

Jag har även förtsökt att göra en liten budget. Det är hemskt vad jag har utgifter. Inte trodde jag att dem var så stora. Det hade jag inte trott. Verkligen inte. Jag har dock inte räknat ut exakt hur mycket jag slösa på förra månaden, och det tänker jag inte göra heller. Kan iaf säga att det överstiger min budget. Den budget jag nu ska leva efter. Eller iaf försöka. Så gott det går. Wish me luck.Min önskan om en alldeles egen

Kattjävel

Det där lilla monstret till katt har haft sönder min fina kruka! Kattjäklen kan juh inte låta saker vara. Hon har även haft sönder en fin mugg, som förreställde en häst. Min fina lilla mugg gick i tusen bitar. Såna här problem hade jag inte med Saga och Putte. Men Araisuki är djävulens avkomma :P Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Ja visst var blomman död, men jag gillade krukan. Fick jag av mamma (nu får du köpa en ny :D)
Nä jag har inte gjort något, sitter bara och tvättar mig.

Idag är jag ledig. Skönt. Skulle behöva städa som vanligt. Men tror jag struntar i det. Är så tråkigt. Ska ha en slappadag. Ska fortsätta ta mig igenom boken Ett annat liv av Per Olov Enquist. Den är minst sagt konstig om jag får säga min mening, och det får jag för det är min blogg. Den ska vara bra, alla har hyllat den. Fast den är inte direkt dålig, bara konstig. Enligt Olle ska man hoppa över första delen (är uppdelad i 3 delar). Men nu ligger jag på sida 94 så det är bara 37 sidor till del 2. Kan jag lika gärna ta mig igenom dem 37 sidorna. Sen är det väl fusk att hoppa över första delen? Jag menar ska man läsa en bok ska man väl göra det ordentligt :P Inget fusk här inte.

Nä nu ska jag sätta mig i soffan och fortsätta med boken.

Fototriss - Bokstaven F eller T

Nu är det dags för veckans fototriss. Jag var så ivrig på att vara med att jag inte riktigt läste reglerna. Men här nya bilder som följer reglerna :) Jag valde bokstaven F.


Först ut är på min Fågelspindel Bibbi.


Nästa bild blir på en av mina Flights


Sista bilden blir på ett gäng Får

För att se mer bidrag gå in härFullt upp

Nu var det ett par dagar sen jag skrev. Jag som var så duktig att uppdatera lite varje dag. Men jag skyller på Linda. Har knappt suttit vid datorn sen hon kom i onsdags. Måste väl umgås med henne när hon väl kommer på besök. Onsdagen hann vi inte så mycket eftersom dem kom på kvällen. Men spela lite Buzz. Sen på torsdagen jobba jag fm sen åkte vi till stan, handla lite på bokrean och åt ute, sen lite mer buzzspelande hemma. På fredagen jobbade jag fm sen in i stan igen, men denna gång bowla vi. Jag vann :D. Sen hem och spela buzz igen. Så skjutsa jag hem henne på lördagen.

Ja som skrivet skjutsa jag hem henne på lördagen. Så åkte jag och mamma till Tullinge för att köpa syrsor, rosenbaggslarver och pinkisar. Sen hem till mamma och vila lite tills det var dags att åka iväg och äta och så bio. Maten var god. Fick äta upp Lindas och mamma också, för dem orkade inte. Filmen vi dåg var Män som hatar kvinnor. Lite små seg emellanåt som boken. Men den gick och se. Även om jag höll på att somna ibland. Men kan vara övertrött efter resan. Tyckte dock att dem utlämmnat en stor sak som fanns i boken men inte i filmen (eller 2 saker eller ja flera saker), som ger olika budskap. Kanske bara jag som tyckte det, men det gjorde mig smått irriterad. Visst att det skiljer sig från böckerna och filmerna men det var inte småsaker. Men jag ska inte klaga på det nu.

Sen idag åkte jag hem, men först åkte jag förbi Södertörns islandshästar. Det var ett tag sen jag var där och hälsade på. Alltid lika trevligt. Fick rida lilla Throttur :D Det var ett tag sen jag red honom, ett väldigt bra tag sen. Så det var roligt. Kom inte hem förren ca 18.15. Nu är jag trött och ska ta det lugnt resten av kvällen... Jobbar fm imorgon.


Vackra Throttur


Sötnosen BaldurTog en massa bilder när Linda lekte med Suki  tänkte att jag skulle visa några :
RSS 2.0