Bilverkstaden åter igen

Idag har bilen varit till verkstaden igen. Tredje gången detta åt. Visst är det kul med bil? När jag gick runt lite i Grängesberg kom jag att tänka på att det finns en hel del bilverkstäder här. 3 i själva centrum och så vet jag att det finns en här på västra, så totalt 4 stycket. Som jag vet om, vem vet kanske finns det ännu flera. Man kan undra om behovet är så stort? Men visst när jag fortsatte promenaden runt Grängesberg märkte jag att det finns en hel del bilar, och för eller senare så går bilar sönder eller behöver service. Sen behöver det iofs inte bara vara folk från Grängesberg som besöker dessa verkstäder heller :P Jaja nu ska jag inte babbla vidare om detta.

Idag var jag och Sòley ute på en tur ensamma. Det var ett tag sen. Har den senaste tiden ridit ut med andra och förra veckan var Linda och hennes kompis Catta här så det var mest dem som fick rida. Så i början testa Sòley en hel del. Hon märkte förra veckan att hon kunde göra lite som hon ville med Linda och Catta, så hon hoppades väl att det skulle fortsätta så ;). Men inte då. Men annars gick det ganska bra. Red i alla 4 gångarter. Tölten gick inte så bra idag. Gick några steg men sen tappa hon takten. Så det får vi jobba vidare på. Kanske blir det så att vi ska rida lektion på torsdag. Ska bli kul och är behövligt. Blir första gången jag rider lektion sen jag köpte Sòley och känner att jag behöver en genomgång :) Sätter in en bild på mig och Sòley :)


Nu är det bara en vecka kvar till semestern. Skönt :)

Östanbjörka

Igår var vi ut på en långritt. Red ner hästarna till Östanbjörka. Äntligen slapp vi regnet. Regnade när jag kom till stallet, men sen så sluta det och så var det uppehåll hela tiden :). Skönt. Har verkligen tröttnat på regnet nu. Annars var det en liten händelsefull tur, men vi kom iaf från punkt A till punkt B och det är juh alltid något :). Sòley kommer nog trivas i Östanbjröka dessa dagar, och varför skulle hon inte, titta bara på bilderna ;) Det är bara hon och Àlfur som går i den hagen så dem får allt för sig själv :)


Massa härligt gräs att äta :)


Grängesbergs vilda sida

Dem flesta verkar tro att det är lugnt, tyst och helt dött i Grängesberg. Men för er ska jag tala om att det finns ungdomar även här, och att även här dricker dem alkohol. Ett bra ställe att hänga på verkar vara nästan precis utanför mitt sovrumsfönster.  Med tanke på redas ljudnivå så skulle man kunna tro att dem pratar med någon halvt döv. Sen att gasa på med bilen är juh också himla kul, eller varför ska man komma någon vart bara varva upp motorn så mycket som möjligt för det är ju bara så coolt. Sen när man för ett tag tror att dem försvunnit och det ska bli lugnt är dem där igen. Så för er som tror det är helt dött här i Grängesberg skulle varit här och försökt sova igår kväll. Inte alls kul när man ska upp och jobba hela dagen, dagen efter.

Till något helt annat.Sun har lagt ägg igen. Men det var helt ihopskrumpla så dem är inte heller befruktade, tyvärr. Bättre lycka nästa gång. Vill ha små bebisar juh :). Ja just det. Inatt låg alla tre katter och sov hos mig, det är väldigt sällan det händer. Suki och Saga brukar ligga i sängen, men inte Putte. Men nu gjorde hon det. Mysigt. Även om hon låg nere vid fötterna, man får vara nöjd med det lilla man får.

Nä nu ska jag slappa framför tv:n.
På återseende.


Posttjuven Jenny

Ja i lördags lyckades jag inte bara med den ädla konsten att låsa mig ute innan jag ens flyttat in utan även med att ha sönder nyckelknippan. Trodde jag fick upp alla nycklar men märkte i efterhand att nyckeln till postboxen var borta. Så jag får peta upp posten genom brevinkastet, grannarna ringer väl polisen när dem få se mig stå där och peta upp post. Så det är inte direkt säkert, vem som helst egentligen kan sno min post. Får se om nyckeln dyker upp, tycker den borde vara här hemma någonstans, då nyckelnringen gick sönder här hemma.

Nu är jag även trött på regnet, har inte ridit på två dagar och eftersom jag jobbar i helgen så blir det inget stall :(. Men på måndag drar ridlägret igång som Carin har. Då får hästarna flytta till Östanbjörka, inte långt därifrån dem står nu iofs. Iaf så blir det en ridtur ner dit. Det ska bli kul, så hoppas nu också att det är fint väder på måndag. Hoppas nu helgen går snabbt...

Nya lägenheten

Nu sitter jag i min nya fina lägenhet. Flytten gick nästan bra. På lördag innan mamma och Olle kom tänkte jag köra över lite saker som får plats i min bil, vilket var mammas idè ska tilläggas. Det sluta med att jag låste mig ute. Jag har en sån dörr som låser sig själv när man stänger den. Fick ringa securitas som fick komma och öppna till mig. Kostade mig 300 kr, mindre kul att börja dagen med. Annars gick det väldigt bra med flytten. Tog dock hela dagen, men sånt får man väl räkna med.

Trodde heller inte att jag skulle kunna sitta här nu. För har inte planerat att skaffa internet än. Eftersom jag har 2 månader kvar som jag måste betala Telia, dem har juh 3 månaders uppsägningstid. Först planerade jag att lämna kvar datorn i gamla lägenheten så jag kunde gå dit och kolla mejl ibland. Men Olle är så snäll att han lät mig få låna hans mobila bredband. Så nu slipper jag vara uten internet även här. Underbart.

Verkligen ett skitväder härnu.Bara regnar och regnar. Idag lär det inte bli någon ridning. Det är typsikt när jag är ledig. Det har kommit en ny häst till stallet. En till inackordering. Alfur heter han, jätte fin. Sòley och Alfur får gå tillsammans. Det verkar gå bra. Så nu finns det en till att kunna rida ute med och det skadar juh aldrig. I söndags var hovslagaren till stallet och verkade Sòley,han sa även att hon har jätte fina hovar :) Det är roligt att höra.

Alla andra djuren mår bara bra också. Alla verkar ha tagit flytten med ro. Var lite smånervös hur Putte skulle ta det, hon är juh lite nervös och tillbakadragen av sig för nya saker och människor. Men det gick jätte bra. Hon var lite spänd och nervös i början man vande sig snabbt. Imorse landade en fågel på fönsterbrädan i sovrummet och Putte vart alldeles till sig. Hade rullgardinen nerdragen så hon såg inte så mycket. När jag skulle vara snäll och lyfta rullgardinen vart juh fågeln rädd och flög iväg :).

Nä nu får det räcka för denna gång...

Inget bra bilår

Ja det här året är inget bra bilår för mig. Först fick jag lämna in bilen på verkstaden för att byta drivaxeln, gick på över 4.000, sen fick jag lämna in den för stt fixa avgasröret och då passa jag även på att byta motorolja gick på bara lite över 900, och fick också en återtid för att fixa kamremmen och lite till som kommer gå på 3.300. Så idag var jag med om en krock. Eller jag det var en som backade in i mig efter att ha brytit mot stopplikten. Han stannade mitt på ena väg halvan, så såg han väl att det kom bilar för han stannade bara (istället för att iaf gasa på och hinna) men dem bilarna stannade för att släppa förbi honom, men så kom det en bil på andra väghalvan så då fick han tydligen idè av att backa. Jag hann inte med innan han körde in i mig. Hade iaf inte kunnat backa eftersom jag också hade en bil bakom mig (jag använder backspegeln). Det vart inte så stora skador, regristreringskylten fick en till buckla och så ramla det var en liten bit ungefär på mitten av bilen. Men det blir väl till att lämna in bilen för att få det fixad.  Nu lär ju inte jag åka på det eftersom det var han som backade in i mig men det känns surt att behöva lämna in för att fixa det. Hoppas sånt går snabbt att fixa. Han stannade sen iaf så jag fick hans personuppgifter så ringde jag till försäkringsbolaget när jag kom hem. Så nu är det anmält, nu är det bara att vänta. Hon tyckte att jag skulle vänta med att lämna in bilen tills jag får ett skadenummer jag tydligen behöver. Så, så kan det gå när man får sluta tidigare från jobbet :P

Imorgon händer det iaf något roligt. Då är det dags att flytta! Äntligen. Mamma och Olle kommer upp på fm. Det ska bli så kul. Längtar verkligen. Börja om på en ny kula även om jag inte kommer flytta långt. Men jag gillar den nya lägenheten. Blir lite mindre än jag har nu men alldeles lagom för mig. Har hunnit flytta över lite saker redan nu, inte alls mycket men lite. Hade tänkt fortsätta lite idag men så händet det där med bilen, och så ska jag alldeles snart iväg till stallet. Det tänker jag inte missa, kommer trolgitvis inte hinna åka imorgon, blir så stressigt. Men Sòley kan få vila då, eller gå i skrittmaskin, vi får se. Hon är lite tjock trots allt. På söndag kommer hovslagaren och verkar henne. Det är på tiden nu.

Nä nu orkar jag inte skriva mera, ha det så bra tills nästa gång.

RSS 2.0