Allt och inget

Idag hade jag planerat att ge mig ut på en trevlig liten tur på Sòley. Det börja bra. Sòley skritta på riktigt bra, fast jag red ut själv, och krångla knappt något. Men så kom vi fram till en hage där det går ett litet föl som bara är några veckor gammalt. Då tvärstanna Sòley och tittar på Leiknir (fölet). Hon vägra gå framåt. Till slut hoppar jag iaf av, tänkte att jag skulle leda förbi henne istället. Ja Sòley vart mer vild än tam. Hon börja stegra sig, trava upp brevid mig, gnäggade och försökte vända flera gånger. Till råga på allt fick vi även en bil bakom oss. Dem som satt därinne undra väl va fan jag hade för galen häst. När jag väl kunde gå åt sidan och släppa förbi bilen satt det iaf två ungar och tittade storögt på oss. Men när vi till slut kommit en bit ifrån hagen lugnade Sòley ner sig och började skritta lugnt bakom mig med hängande huvud. Gick ytterligare en bit med henne innan jag satte upp igen. Resten av turen gick bra, inga problem alls. På vägen hem gick vi åter förbi hagen. Men nu höjde Sòley bara huvudet med örona framåt och tittade på lilla Leiknir.


Ja över till något helt annat. Nu har Sun äntligen lagt ägg! Tyvärr verkar dem obefruktade, jag ser inget när jag lyser på dem. Men annars ser dem fina ut och jag har läst att obefrukatde ägg brukar skrynkla ihop och börja ruttna och lukta. Så nu får dem ligga i äggkläckaren tillsvidare. Dem tar juh inte direkt någon stor plats. Man lever på hoppet :P

Snart är det även dags för flytt. Den 1 Juli blir lägenheten min. Ser framemot det så mycket. Ska bli så skönt att få börja om på nytt, även om det inte direkt blir någon lång flytt. Ska försöka börja packa ihop lite smått nu, så det inte blir allt på än gång. Usch vill flytta redan nu :P

Nä nu ska jag avsluta för denna gång.

Livets bak och framsidor....Rest in Peace Atlantis Iriz
5 december 2005 - 10 Juni 2009

Lilla Iriz har nu vandrat vidare. Jag märkte att hon inte var sig själv. Ringde
till veterinären och fick tid, men hann aldrig ens komma iväg. Troligt att
hon fått en inre blödning då hon var lite blodig runt munnen. Känns hemskt
och ledsamt och jobbigt. Nu är även Chrille ännu en gång utan fru.

GRATTIS på 4-årsdagen Hamilton.
Ja, trots det tråkiga med Iriz så går livet vidare. Idag blir lilla Hamilton hela
4 år och jag hoppas innerligt att jag får många många år till med honom.

Bibbi nyömsad

Det är tur att jag läst att spindlar ligger på rygg när dem ömsar annars hade jag blivit förskräckt när jag kom hem från stallet och fått se Bibbi ligga på rygg. Hade antadligen trott att lilla sötnosen dött. Men istället sprayade jag vatten i terrariumet så att hon skulle ha tillräckligt med luftfuktighet. Tyvärr var jag tvungen att åka till jobbet så jag missade när hon ömsade. Det är häftigare än när Aj coh Sun ömsar. Dem äter juh upp ömset men med Bibbi vart nästan allt kvar, förutom abdomen (bakkroppen). Nästan som en komplett spindel :)


Här är ömset


Putte var nyfiken, observera att detta bara är själv ömset.


Här är Bibbi färdigömsad :)

Liten uppdatering

Dagarna bara går och går, ett under nästan att man hinner med. Ja jag vill gärna tro att jag hinner med iaf. Bara helgen gick i en himla fart. Sòley brunstar för fullt, hon är alldeles kladdig där bak så det kommer bli till att tvätta henne sen, det går inte att bara borsta tyvärr. Garpur låter henne inte vara heller, utan har försökt betäcka henne flera gånger. Ja han är vallack, men drifterna finns tyvärr kvar. Inte allför kul eftersom det finns skaderisk, både för Sòley och Garpur. Iaf så red jag ut igår med Carin och Erica, det var trevligt. Sen efteråt var vi för att hämta hö. Tog sin lilla tid, kom inte hem förren vid 22 tiden. Men kort och gott var det en trevlig nationaldag.

Idag har jag såklart varit till stallet. Hade först tänkt att rida. Men Sòley har fått ett litet sår vid hoven på höger ben. Visserligen var det varken svullet eller varmt och hon haltade inte. Men jag hoppade över ridningen, fast Carin hade en tur med 5 småtjejer, så Sòley fick gå med på en liten skrittur. Jag följde även med, så lite motion fick jag allt :)

Imorgon jobbar jag på em så då åker jag till stallet på morgonen. Nu ska jag dock fixa med djuren här hemma :)

RSS 2.0